Ticho

Žijeme vo veľmi hektickom období – dejú sa mnohé veci, prichádzajú mnohé zmeny a máme čo robiť, aby sme to stíhali spracovávať. Čo ak by sme sa zastavili a načúvali sebe?

Čo ak by sme sa na to skúsili pozrieť z iného uhla pohľadu? Doprajte si čas na stíšenie.

Ste nekonečným oceánom ticha. Všetky aktivity a myšlienky sú len vlnami ďaleko na povrchu. Prichádzajú a odchádzajú, prechádzajú skrz prázdnotu a samotný oceán zostáva nedotknutý. Vy zostávate nedotknutí akýmkoľvek príbehom.

Snažili ste sa rozptýliť zvukmi, slovami alebo aktivitou preto, aby ste sa vyhli pocitom alebo znížili vašu bolesť? Pozývame vás zastaviť sa načúvať zvuku vašej vlastnej duše.

Zámer pre tieto dni:

Tieto dni vám pripomínajú, aby ste sa stíšili. Zastavte akúkoľvek aktivitu a buďte v tichu. Ak vás otravovali myšlienky, je čas oddýchnuť si. Zavrite si oči a len spočívajte, nechajte vaše vedomie, nech sa stane rozľahlým, načúvajúc tlkotu vášho srdca, zvuku vášho dychu vchádzajúceho dnu a vychádzajúceho von.

Cvičenie pre tieto dni:

Keď sa dnes večer budete pripravovať na spánok, zvoľte si na čítanie slová zrodené z ticha, alebo počúvajte upokojujúcu meditáciu či hudbu, ktorá vás jemne prenesie do ticha tak, aby ste vy mohli zaspať vo vyživujúcej náruči Milosti. Predtým, než zaspíte, vedome pustite všetok stres z uplynulého dňa. Naozaj zhlboka sa nadýchnite a a vydýchnite akýkoľvek stres, nechajte ho odplávať z miestnosti.

Aká bola vaša skúsenosť? Bolo pre vás ľahšie zaspať? Všimli ste si potom nejaké zmeny? (dlhší alebo hlbší spánok, sny?)