Vedecké dôkazy podporujú metódu Cesta

Čo hovorí lekársky výskum o emóciách a regenerácii buniek

Výskum Centra pre kontrolu chorôb v USA potvrdzuje, že 85% chorôb má emocionálny pôvod. Vôbec neprekvapuje, že nárast srdcových chorôb, rakoviny, depresie, astmy, syndrómu vyhorenia a mnohých ďalších chorôb sa objavuje práve v obdobiach stresu a nepohody. Naše emócie, myšlienky a slová ovplyvňujú naše telá a vplývajú na naše bunky, DNA a napokon na naše zdravie.

Vedci a lekári mnoho rokov skúmali a následne overovali svoj výskum podporujúc tak metódu Cesty. Dr Bruce Lipton, Candace B. Pert, Ph. D. a Deepak Chopra, M. D. ako aj mnohí iní nám na molekulárnej úrovni ukázali, že potláčanie emócií môže viesť k zablokovaniu jednotlivých bunkových receptorov. Tieto bloky potom bránia zdravej komunikácii medzi bunkami a to narúša mnohé telesné funkcie. Naopak, ak dovolíme pocitom voľne plynúť, bunkové receptory sa odblokujú a to pomáha udržať si zdravie.

Dr Deepak Chopra vo svojej knihe Kvantové liečenie zverejnil teóriu, že trauma a potlačené negatívne emócie sú často uložené ako “fantómové spomienky” v našich bunkách. Hovorí, že tieto bunkové spomienky pôsobia jemným spôsobom počas dlhých časových období a môžu spôsobiť chorobu a nepohodu aj mnoho rokov potom, čo sa ten blok udial. To, čo Brandon objavila, bolo ako získať prístup ku konkrétnym bunkovým spomienkam a ako ich aktívne vyriešiť a pustiť uložené problémy.

Vaše emócie hrajú dôležitú úlohu vo vašom fyzickom zdraví

Uznávaná bunková biologička Dr. Candace Pert potvrdila, že keď potlačíme emócie alebo problémy, ktoré máme zametieme pod koberec, vytvorí to v tele chemickú reakciu, ktorá zablokuje naše bunkové receptory v určitých častiach nášho tela. Ak tieto bunky zostanú zablokované dlhodobo, existuje tu zvýšená pravdepodobnosť toho, že choroba sa vytvorí v týchto konkrétnych oblastiach, kde boli tie bunky zablokované.

Kľúč k bunkovému uzdraveniu je odhaliť potlačenú traumu, poprípade nevyriešenú bunkovú spomienku, vyriešiť a úplne ich vyčistiť. Potom vase telo a vaše bytie môže prirodzene pokračovať v procese uzdravovania a vy zostávate vznášajúc sa v nekonečnom pokoji, celistvosti a pohode, ktorá je vašou vlastnou podstatou.

Choroba sa začína tam, kde sú zablokované bunky

“Veda potvrdila, že keď prežívate silnú emóciu a potlačíte ju – napríklad, keď ľudia prežijú šok alebo traumu – v našom krvnom obehu sa udeje biochemická reakcia. Ak bunky zostanú zablokované na nejakom mieste určitý čas, naštartuje to chorobu. Metóda Cesty vam pomôže prejsť procesom, v ktorom traumu pustíte.”

~ Brandon Bays

Vaše myšlienkové vzorce môžu silne potlačiť váš imunitný systém

“Psycho-Neuro-Imunologický výskum jasne dokázal, že naše myšlienkové vzorce priamo a okamžite ovplyvňujú biochemické reakcie celého nášho tela a môžu potlačiť náš imunitný systém. Všetci “vieme”, že nahnevaní ľudia majú viac srdcových infarktov, a že vystresovaní ľudia mávajú vredy. Len šťastné je zdravé a niektoré dôkazy prepájajú zármutok, strach alebo odpor s rakovinou.″

~ Kevin Billett