Ako sa zbaviť pracovného stresu

Holandská vláda ponúka štátnym zamestnancom absolvovanie terapie Cesta aby im tak pomohla zmierniť stres spojený s prácou a liečiť syndróm vyhorenia a deje sa tak so skutočne výnimočnými úspechmi.

Stres a syndróm vyhorenia sú na rebríčku chorôb 21.storočia na vysokých miestach a dvojica terapeutov Cesty v Holandsku pomáha štátnym zamestnancom a zamestnancom súkromných firiem zotaviť sa a vrátiť sa do zamestnania po absencii spôsobenej stresom alebo syndrómom vyhorenia.

12 jednoduchých krokov k emocionálnemu zdraviu

V roku 2008 Barbara Kok a Victor Overmars založili The Burnout Poli, liečebné centum vo Voorburgu, ktoré získalo zmluvu so všetkými ministerstvami holandskej vlády na terapie Cesty pre ich zamestnancov, ktorí trpia syndrómom vyhorenia alebo inými ochoreniami súvisiacimi s pracovným stresom. Centrum ponúka liečbu založenú na troch pilieroch: mentálny koučing, emocionálna terapia a fyzické cvičenia vykonávané osteopatom.

Emočná terapia je založená na metóde Cesta, a je to práve táto terapia, ktorá tvorí skutočný rozdiel medzi tým, čo pomáha v ich centre a tým, čo môžu ponúknuť konvenčné typy liečby. Skutočne obrovské výsledky dosahujeme v relatívne krátkom čase. Ako hovoria samotní terapeuti: „Čas na zotavenie je krátky a nie sú žiadne známky vrátenia sa ochorenia.“

Dvanásť štátnych inštitúcií ponúka teraz svojim zamestnancom balíček troch terapií a k tomu sa pripájajú ďalšie inštitúcie a komerčné firmy naprieč celým Holandskom. „Zistili sme že u zdravotných problémov súvisiacich so stresom terapie prevádzané len rozhovorom s klientom nemajú dostatočný efekt“, vravia terapeuti metódy Cesta Barbara a Victor. Ak sa chcete skutočne uzdraviť, musíte nájsť základné príčiny, ktoré vám vyvolávajú stres a odstrániť ich na skutočne hlbokej úrovni, čo dovoľuje následne trvalé a stabilné zdravotné výsledky,“ dodávajú. Ľudia zažívajú skutočne nádherné osobné oslobodenie a uvoľnenie. Umožní im to nielen sa vrátiť do zamestnania. ale cítiť sa aj spokojný a šťastný a v spojení so samým sebou.“

Zdroj: Living Consciously, 2015