16 tipov od Brandon Bays, ktoré vám zmenia život

Potrebujete v týchto dňoch inšpiráciu? Pripravili sme pre vás zoznam 16 tipov od samotnej Brandon, ktoré vám môžu pomôcť nasmerovať váš život k pozitívnej zmene.

1. Prestaňte hľadať

“Vy už ste slobodní a úplní. Vaša podstata je rozľahlosť a to osvietenie, to vedomie, ktoré ste doteraz hľadali, je už tu a volá vás domov k sebe samým… teraz.

“To, kým ste, je neoceniteľné, nádherné. Táto podstata žiari v každom z nás. Všetci z nás sú diamanty.”

"Neexistuje nič, čo by ste viac mohli urobiť, aby ste túto slobodu dosiahli, tak sa len uvoľnite… už je to tu… vy ste tou slobodou.”

2. Milujte sa naplno, aj tajné, nechcené miesta

“Keď ste ochotní žiariť svetlom lásky na tie časti, na ktoré nie ste hrdí – na časti neprijaté, nemilované, nechcené emócie, do tmavých kútov vašej duše – láska ich naplní a nezostane nič iné, len samotná láska.”

3. Odpustenie je kľúčom k vnútornej slobode

“Veľmi často chybne veríme, že druhým odpúšťame kvôli nim, no pravdou je, že kedykoľvek odpustíme, pustíme aj celý ten príbeh, ktorého sme sa držali a opatrovali, a keď ten príbeh necháme odísť, my zostávame slobodní.”

“Odpustenie je cestou k slobode, ak ste ochotní pustiť svoje hry, zostať v pokore, otvorení, uvoľniť uloženú bolesť a dovoliť prísť prirodzenému súcitu. Pokora je kľúčom k skutočnému odpusteniu.”

“Odpustenie je veľmi silné - uzdravuje telá, lieči životy, vzťahy. Môže uzdraviť aj celé národy. A je to skutočný dar, ktorý si môžete darovať.”

4. Načúvajte svojmu srdcu

“Nik vám nemôže povedať, čo je pre vás najlepšie. Načúvajte svojmu srdcu, ono vie, ktoré kroky sú pre vás tie perfektné. Keď sa cítite v pasci, bez možnosti voľby, verte, že vás vaša vnútorná múdrosť povedie. Len dôverujte a uvoľnite sa.”

5. Počúvajte svoje telo

“Niekedy sa zamotáme do chaosu našej mysle. Myseľ je veľmi vratkým miestom. Neustále sa mení. Prestaňte hľadať odpovede vo svojej mysli. Namiesto toho si uvedomujte vaše telo. Ono je barometrom vašej duše. Ak máte otázku, položte ju, dýchajte do prednej časti vášho tela a načúvajte tomu, aké sú tam pocity. Vaše telo vám nikdy neklame.”

6. Vy ste zodpovední za vaše vlastné šťastie

“Veríme, že naša láska a šťastie závisia na niekom alebo niečom mimo nás, myslíme si, že skutočná radosť sa skrýva v novom aute, ktoré máme alebo v tých skvelých topánkach alebo perfektnej dovolenke, no tieto sú len vyjadrením vašej radosti, ale nie jej príčinou.”

"Veľmi často túžime po všeobjímajúcej láske, hľadáme ju v iných, stávame sa posadnutými, až závislými v našom hľadaní. Potom obviňujeme iných za to, ako sa cítime, že oni nejakým spôsobom nežijú podľa našich očakávaní, našich pravidiel. A túžime po tom, aby nás milovali viac, požadujeme pozornosť, ktorú si myslíme, že si zaslúžime a padáme to pocitu samoty.“
“Pustite ideu neosobnej lásky, nik vás nemôže doplniť, vy už ste dostatoční, kompletní, celiství. Len čo si uvedomíte, že láska nikam neodchádza, potom sa otvoria všetky možnosti. Buďte ochotní zhodiť vašu ochranu, buďte otvorení, zraniteľní a nechajte túto bezhraničnú lásku, ktorá neprichádza a nikam neodchádza, aby vás viedla.”

7. Vaše myšlienky nemajú žiaden význam

“Prirodzenosť nášho myslenia je strach, pochybnosti a posudzovanie – prúd imaginárnych slov, zvukov a obrazov prechádzajúcich našim vedomím. My im dávame význam príbehom, ktorý okolo nich utvoríme. A ten nie je skutočný.”

“Nestarajte sa o vaše myšlienky. Neprideľujte im žiaden význam. Nechajte ich prísť a odísť a potom sa pozrite na to, čo zostane nedotknuté týmito myšlienkami.”

8. Prijmite to, že všetko sa deje z určitého dôvodu

“Vedzte, že čokoľvek sa vo vašom živote deje práve teraz, sa deje z určitého dôvodu. Skúste sa uvoľniť, pustite všetky mentálne schémy vašej mysle. Prijatie vedie k zdravým a správnym krokom.”

“Keď zúžime naše bytie do myšlienky alebo do príbehu „mňa“ a „môjho života“, alebo sa chytíme do pasce nekonečného snaženia sa pochopiť, stávame sa tým, na čo sa sústredíme. Zahoďte príbeh. Prestaňte sa pýtať prečo. Prestaňte sa snažiť na to prísť. Zastavte obviňovanie. Zastavte ten kolobeh. Len sa zastavte!”

9. Buďte vďační

“Doprajte si chvíľu a všimnite si, čo je okolo vás! Keď si to všímate a ste vďační za všetko okolo vás – vašich milovaných, vaše zdravie, vašu schopnosť vidieť, cítiť, počuť, vašu kariéru, váš domov, vašu schopnosť dýchať... Keď sa zastavíte, zistíte, že každá skúsenosť v živote otvára dvere vďačnosti.”

“Keď sa každé ráno zobudíte, na chvíľu sa okolo seba poobzerajte, pozrite sa na nový deň novým pohľadom. Ďakujte zo srdca za ďalší deň, že ste boli požehnaní týmito neoceniteľnými darmi. Pamätajte, že všetko je na pôžičku, vy ste len správcami týchto darov.”

10. Vzdajte sa potreby všetko vedieť

“Potrebujete na všetko prísť, všetko vedieť? Trávite čas snahou prísť na koreň záhade života? Vzdajte sa tejto potreby. Ak by vaša myseľ mala tú schopnosť prísť na to ako, urobila by to už dávno. Život je záhada, božská a nespoznateľná. Pokojne spočívajte v tomto mystériu.”

11. Prestaňte lipnúť

“Sloboda môže byť zažitá v prázdnote a vtedy, keď nelipnete na vašich predstavách, presvedčeniach a získaných vedomostiach - všetko sú to mentálne konštrukty zrodené z našich minulých skúseností, ktoré odvádzajú našu pozornosť preč od toho, čo je tu práve teraz – od prítomnej chvíle.“

“Keď sa rozhodnete pustiť všetko, o čom si myslíte, že viete, necháte spadnúť všetky filtre, potom zostáva iba to vedomie.”

12. Prestaňte bojovať. Len to pustite.

„Čo vám bráni byť naplno prítomným v tomto momente? Uvedomte si výhovorky, ktoré používate na to, aby ste unikali z prítomnosti. Nechajte vaše myšlienky týkajúce sa minulosti alebo budúcnosti, prečo a ako, postupne odznieť. Všimnite si vaše stratégie rozptýliť sa neustálym pohybom a životnou aktivitou. Naozaj sa započúvajte do vášho vnútorného dialógu: „Nemám čas a mám toľko práce...“ Keď zastavíte boj, zahodíte hry, stíšite vašu myseľ, dovolíte si byť naplno prítomní. Dovoľte si zastaviť sa.”

13. Život vám stále dá druhú šancu

“Každá životná skúsenosť je naším učiteľom. Každý deň je novým začiatkom. Každá hodina je novým začiatkom. Každá sekunda je vašou druhou šancou.”

14. Bez ohľadu na to, aký hlboký je váš problém, môžete sa uzdraviť

“Bez ohľadu na to, aký hlboký je váš problém a bez ohľadu na to, ako dlho ste s tým bojovali, aj pre vás existuje možnosť stať sa úplne slobodným, nájsť svoju silu a uzdraviť sa.”

15. Všetky odpovede sú už vo vás

"Neustále hľadáte niečo „mimo vás“ – ideál, raj, nirvánu?

Čo ak tam vonku by nebolo nič, čo by ste mohli nájsť alebo získať? Keď svoju pozornosť obrátite dovnútra, uvedomíte si, že vy ste tým, kto v sebe nosí radosť, pohodu a pokoj.

16. Dovoľte si cítiť naplno

“Skutočnou odvahou je ochota naplno sa otvoriť čomukoľvek, čo cítite v danej chvíli. Môžete sa pokúsiť pred svojimi emóciami utiecť, napokon vás aj tak dobehnú. Budú vás strašiť dovtedy, kým tú naháňačku nevzdáte. Buďte ochotní v tom sedieť, otvorte sa vašim pocitom a naplno ich precíťte. A potom si všimnite, čo zostane, keď odídu.”